Lavt selvværd2020-06-23T10:20:57+02:00

Lavt selvværd

Føler du dig forkert? Bruger du meget tid på at performe og please for at være god nok? Sammen kan vi gøre dig bevidst om årsagen og ændre din kodning, så du langsomt vil opleve, at du ER god nok.

Lavt selvværd trækker dig som regel i én af to retninger:

  • Du oplever, at du føler dig forkert, det du gør er ikke godt nok, du kritiserer dig selv meget og lader andre tromle dig.
  • Du bruger meget tid på at se godt ud, forsøger at performe med uddannelse, penge eller andet for at være god nok eller forsøger at please andre, så du ikke får sagt fra.

Uanset hvilken af de to retninger du er gået i, hænger det sammen med selvværdet og går ud over din livskvalitet. Lavt selvværd kan være socialt hæmmende, ligesom det kan føre til depression, stress, angst mv. Derfor giver det mening at se tilbage på dit erfaringsspor, så vi sammen kan løfte dit selvværd på en sund og blivende måde.

Vi bliver kodet i vores tilknytningssystem i alderen 0-14 år. Herefter er kodningen i første omgang færdig, og kimen til din selvopfattelse er lagt. Hvis ikke du bevidst forsøger at arbejde med eller ændre den kodning, du har fået her, vil du køre på det erfaringsspor resten af livet. Så spørgsmålet er, hvilken kodning du mon har fået, og hvilken selvopfattelse det har givet dig?

Der kan være forskellige veje til dårligt selvværd: Måske du har oplevet at mangle omsorg i din barndom, måske du aldrig har følt dig mødt eller forstået. Måske du er blevet mobbet i skolen, eller du kan have arvet det fra dine forældre – det man kalder ”epigenetik”.

Sammen kan vi sætte fokus på dit liv, og hvad der har fået dig hertil, hvor du er nu, med de udfordringer du har. Med den proces skaber vi bevidsthed for dig, så du lige så langsomt oplever, at dit selvværd og din livskvalitet bliver løftet.

Læs mere i mine artikler