Sig stop til din indre performer

Har du lavt selvværd, eller måske stress? Så er din indre performer måske på spil.

Vi har alle en indre performer, perfektionist, kritiker, skeptiker og flere andre arketyper. Disse arketyper er i forskellig grad aktive i os alle, og ikke alle har lige god kontakt til dem. Fælles for dem alle er at de, hvis ikke vi har bevidsthed på dem, forårsager rå mængder af følelsesmæssig lidelse, og kan være skadelige for os på lang sigt.

Gør du jævnligt noget du egentlig ikke har overskud til, men som du føler at du burde?? -Har du taget på arbejde selvom du måske egentlig skulle være blevet hjemme? -Eller har du lige givet den en ekstra tand med at bage kage til mødet, helt uopfordret, selvom du trak på ressourcer du ikke følte du havde? -Du kan måske selv fortsætte listen af scenarier hvor du uden at ville det er kommet til at gå på kompromis med dig selv?

Hvor kommer dette fra? -Har du mon i din barndom fået ros for det du , i stedet for at få ros for det menneske du var? -Eller har du monstro oplevet at det gav mindre anledning til ballade eller skænderier i familien, hvis du tog rollen som mægler, eller gik til hånde? Uanset, så har du, hvis din indre performer er løbet løbsk, god grund til at finde ud af hvorfor den driver gæk med dig. Stress giver en væsentlig nedgang i livskvalitet, og kan ende med at sætte sig kronisk, hvis ikke du finder ud af hvorfor du behandler dig selv som du gør. Hvis du gerne vil lære din indre performer at kende, så kom i terapi og bliv gode venner med den, så den ikke tager pusten fra dig :-)