Lad os sammen give dig en god barndom

Vi kender alle forsøg, hvor mennesker får en pille for deres lidelser. Pillen virker, men bagefter finder de ud af, at det var en sukker- eller kalkpille. Det er kendt som placebo-effekten, som du sikkert kender: Du blev ikke helbredt af pillen, men af din TRO på pillen. Mindst en tredjedel af al succesfuld medicinsk intervention er iflg. Dr Bruce Lipton pga. placebo-effekten – helingen kommer simpelthen fra dig selv: dit eget sind, din egentilstand og din biokemi.

Desværre lever også placebo-effektens modsætning i bedste velgående og med samme kraftfulde virkning – det er den knapt så kendte nocebo-effekt. Ligesom sund kodning og en stabil egentilstand kan skabe positiv tænkning, kan nocebo-effekten gøre dig syg, i værste fald dødssyg, fordi din tro på sygdommen er forbandet stærk. Dine egne tanker er din værste fjende, og derfor skal vi som mennesker passe på os selv og vores tanke- og følelsesmønstre.

For det er netop tanke- og følelsesmønstre, der styrer både placebo- og nocebo-effekten. Og de mønstre bliver styret af vores værdiladninger, som stammer fra den kodning, vi hver især fik i barndommen og gennem familiearv.

Vi skal være gode til at skabe bevidsthed om, hvor vores negative tanker kommer fra. Først når vi forstår, hvilket system i os, der er aktivt, er vi i stand til at ændre den måde, vi tænker og føler på. Og det er her, bevidsthedsskabende terapi kan komme ind i billedet.

I videnskabelige kredse har det fået navnet epigenetik – dvs. videnen om, at du gennem dine tanke- og følelsesmønstre kan forandre din biologi og genetik. Du kan altså ændre din DNA, den DNA, du også giver videre til dine børn. Det betyder i praksis, at du både kan ændre dine egne tankemønstre og øge din livskvalitet, men også dine børns. Du kan stoppe den psykogenetiske familiearv, i stedet for at lade den fortsætte de næste 7 (eller 50) generationer.

Mark Wolynn, en af verdens førende forskere indenfor arv af familietraumer, påviste i et forsøg med mus, at traumearv, alene gennem dna, løber i 7 generationer! Lægger vi miljøpåvirkning oveni, er tallet sandsynligvis langt højere. Så hvad har du med af traumer fra dit ophav? 7 generationer tilbage er lig med 4xtip-oldeforældre. Dem har vi hver 128 af – dvs. 128 menneskers oplevelser sidder i dit dna lige nu og påvirker den måde, du er i livet på. Derfor giver det mening at få alle de historier, vi kan om vores ophav.

Jeg har igennem min karriere oplevet, at det i de fleste tilfælde er nok at kende til bedsteforældres historier – og dem kan dine forældre sikkert mange af. Så hvis du har mod på det, så spørg din mor og far om netop jeres familiearv. For den sidder også i dig, og den påvirker dit liv mere, end du aner.

Sammen kan vi lave din kodning om, så du tænker og føler anderledes. Du kan få et liv, der er mere tilfredsstillende, og finde hjem til dig selv <3